Zondag open!

Zondag open!

13 november 2018 0 Door Jan Willem

Koopzondag! Het is zover. In Epe gaan vanaf 2019 ook op zondag de winkels open als ze dat willen. Het heeft een aantal jaar geduurd, maar vanaf nu behoort Epe ook tot de moderne gemeenten. Een gemeente waarbij op zondag boodschappen gedaan kunnen worden of bij gelegenheid kan worden gewinkeld.

Ondernemers

Goed nieuws, want zo kunnen de ondernemers in onze gemeente naar eigen inzicht hun klanten tegemoet komen. Epe Liberaal is blij met deze impuls aan de mogelijkheden voor ondernemers om vrij in Epe te ondernemen. Met deze vrijheid verwacht Epe Liberaal dat de levendigheid op zondag in onze dorpen toe zal nemen. Daar zal onze hele gemeente van profiteren.

Ook zal het helpen de leegstand tegen te gaan, er is nu immers meer gelegenheid en ruimte om te ondernemen. Hopelijk leidt dit tot meer nieuwe winkels in onze dorpscentra. Met de groeiende economie en het stijgende vertrouwen is dit het perfecte moment voor de koopzondag.

Opening Optie1 Epe
Jan Willem Vos die de Optie1 winkel in Epe opent

Wonen

Ook voor nieuwe inwoners die graag in onze omgeving willen wonen zien wij dit als pluspunt. Vaak komen zij uit een regio waar supermarkten gewoon open zijn op zondag. Nu is dat ook in Epe geen beperking meer en zal het aantrekkelijker worden hier te komen wonen met de koopzondag.

Dat is hard nodig, want met alle Cleantech plannen hebben wij in Epe straks meer en meer vraag naar hoog geschoold personeel. Mensen die dan ook graag hier willen wonen en behoefte hebben aan meer mogelijkheden in het weekend.

Toerisme

De toerist komt zo ook aan zijn trekken, niet alle boodschappen hoeven meer gehaald te worden op de zaterdag van aankomst. Dit geeft meer rust en gelegenheid de dorpen te verkennen en te genieten van een terrasje voor of na het boodschappen doen.

Al met al een goede ontwikkeling en één van de vele redenen waarom Epe Liberaal deelgenoot is van de huidige coalitie. 

Deel dit bericht: