Investeren in mens en toekomst

Investeren in mens en toekomst

10 oktober 2018 0 Door Jan Willem

Het gaat goed in Epe. We zetten focus op de toekomst, een mooie toekomst die vandaag begint. We durven met deze begroting verder te kijken dan deze coalitieperiode en zetten een stevige stempel voor de komende decennia.

Energie

Zonnepanelen op een dak

De komende jaren wordt er fors geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo wordt er € 2.000.000 toegevoegd aan de duurzaamheidslening. Dit geld is bedoeld voor inwoners en verenigingen om te investeren in energiebesparing. Belangrijk voor Epe Liberaal is dat inwoners blijven profiteren van dit soort investeringen.

Economie

De opkomst van supersnelle e-bikes vraagt om andere fietspaden. Met een bijdrage van € 1.500.000 kunnen wij een  fietspad realiseren, speciaal voor dit snellere verkeer. De provincie draagt dan € 13.000.000 bij. Mooi, maar Epe Liberaal wil wel eerst de verwachtingen van dit fietspad weten alvorens daar 1.5 miljoen in te stoppen. Hoeveel inwoners van Epe gaan hier echt van profiteren?

De economie floreert, in 2023 willen we met onze regio behoren tot de top 5 van vestigingsgebieden. Naast ruimte en veel woningen is daar ook een moderne infrastructuur voor nodig.

Samenleving

Groot onderhoud wordt gepleegd aan scholen en sportvoorzieningen. Maar niet alleen in de stenen wordt geïnvesteerd. In Epe krijgt elk kind € 100 per jaar om deel te nemen aan een vereniging. Zo investeren we breed in onze  inwoners en een betere samenleving.

Toerisme

Veluwe-op-1 met 100% wildgarantie slaat aan. Als toeristische regio groeien we snel. We moeten oppassen met dit succes. Bossen raken overspoeld met wildkijkers die met auto’s komen op plaatsen waar het eerst rustig toeven was. Goede voorlichting is nodig, voordat Epenaren geen toerist meer willen zien.

MTB route

Wandelaars, ruiters en fietsers hebben naast de open bossen perfecte paden en routes die hen rondleiden. Voor de toeristische mountainbiker is er echter nog geen voorziening, terwijl juist met de MTB de mooiste stukken Epe zijn te zien. 

Epe Liberaal zal aandacht vragen voor een MTB-route. Samen met fietsverenigingen, grondeigenaren en stichting promotie Veluwe kunnen we iets moois doen en ons buitenaanbod compleet maken. De nieuwe accommodatie bij het Hertenkamp kan zelfs een rol spelen.

Centra

Vaassen krijgt de beloofde opknapbeurt. Maar het dorp Epe mogen we niet vergeten. Hoewel nu niet in de begroting opgenomen, vragen wij aandacht voor de verdere uitwerking van het beeld en kwaliteitsplan voor Epe. Nu de Marktwand af is loopt het aanzicht van de hoofdstraat terug. 

Oene

Ook neemt de parkeerproblematiek rondom het Grutterssplein in Epe toe door nieuwe ontwikkelingen. Volgens Epe Liberaal kan een aanpassing aan de Gildenweg de nabijgelegen parkeerplaats beter bij dit plein betrekken en de winkels daar een impuls geven.

Oene verdient nog steeds een betere verkeersveiligheid en het zou mooi zijn als ook daar weer aandacht komt voor lokale initiatieven die gezamenlijk met de gemeenschap gerealiseerd kunnen worden.

Programmabegroting_2019-2022Deel dit bericht: