Een verloren jaar?

Een verloren jaar?

9 december 2020 0 Door Jan Willem

Het einde van 2020 is in zicht. Een onvoorspelbaar jaar, gedomineerd door een ongrijpbare ziekte. Een ziekte met willekeur, waar de één even niest en hoest sterft de ander een vreselijke dood. Onze gezondheid is ons hoogste goed, maar dit jaar vormt wel de test. De vraag “wat dat mag kosten?” komt steeds vaker naar boven.

Onze Horeca zit weer dicht. Buitensporten is aan banden gelegd en bij elkaar komen is een doodzonde geworden. Maar we staan wel in de rijen voor de aanbiedingen en parkeerplaatsen bij de natuurgebieden staan in het weekend bomvol. Is dit nog uit te leggen? Ook het beleid vanuit Den Haag geeft steeds vaker het gevoel van willekeur, zeker in de ogen van hen die het hardst door maatregelen worden getroffen. Onze Horeca.

Bedenkt goed dat Horeca de sfeer geeft aan onze centra, bezoekers langer vasthoudt en een plaats van ontmoeting is voor velen, waarschijnlijk één van de redenen waarom zij juist gesloten zijn.

Afgelopen zomer zaten de terrassen vol met mensen die hebben geleerd dat je in Nederland perfect op vakantie kunt en de Veluwe net zoveel te bieden heeft als Zuid-Frankrijk. Nu is alles weer leeg, dat is zuur, voor een sector die in Epe heeft laten zien goed met Corona te kunnen omgaan.

Inmiddels komen alle alternatieven weer naar boven en kunnen we onze kerstdiners straks kant en klaar laten bezorgen. Inventiviteit, uit nood ontstaan. Laten we dat koesteren. Als gemeenschap hebben we inventiviteit laten zien, onze weerbaarheid en flexibiliteit. Lessen die we niet moeten vergeten. We dragen allemaal ons steentje bij, door juist nu wat vaker bij de Horeca te bestellen, door als vrijwilliger in de zorg te gaan werken om zo de overbelasting tegen te gaan of door boodschappen te halen voor onze zwakkere buren of familie. Maar ook simpel thuisblijven, terwijl je eigenlijk weg wilt is al een bijdrage.

Epe Liberaal wenst iedereen een warme decembermaand, toon de liefde voor elkaar door afstand te nemen, laat het koken voor één dag over aan de professionals en koop je cadeaus lokaal. Neem je voor ook volgend jaar goed voor elkaar te zorgen.

Deel dit bericht: