Corona, hoe zit dat?

Corona, hoe zit dat?

9 mei 2020 1 Door Jan Willem

We zijn nu een aantal weken op weg in deze Corona crisis en we zijn er nog zeker niet uit. Afgelopen week zijn er gelukkig enkele versoepelingen aangekondigd. Helaas hebben deze versoepelingen weer tot heel veel onduidelijkheid geleid.

Wat wij zien is dat de mensen in Epe er met z’n allen het beste van maken. We houden netjes afstand. Ondernemers die niet open mogen zijn dicht en laten een geweldige veerkracht zien door alternatieven te bedenken. Ons eten wordt bezorgd, sporten doen we via Zoom. Ook school vanuit huis hebben we allemaal opgepakt. Onze kwetsbare buren en ouderen hebben we niet vergeten met talloze initiatieven. We zijn er voor elkaar geweest en zullen er voor elkaar blijven zijn. Daarom zijn wij ook trots op onze inwoners!

Van crisis naar nieuw normaal

Nu verschuiven we van crisis naar een nieuw soort normaal. Versoepelingen en mogelijk aanscherpingen, zullen elkaar straks snel opvolgen. Er ontstaat daarom veel behoefte aan juiste informatie. Wat geldt voor ons hier in Epe? Waar moeten wij ons aan houden? Natuurlijk bepaalt Den Haag veel, maar hebben zij geen idee wat hier speelt en is hun informatie niet gericht op onze situatie. Dichterbij zijn we onderdeel van de veiligheidsregio VNOG. Daar worden de plaatselijke verordeningen gemaakt, maar ook zij vertalen dat niet naar Epe. Toch zijn dat de regels zijn waar we het meeste mee te maken hebben.

Vragen over Corona informatie

Om voor de inwoners van Epe de juiste informatie te verkrijgen zou de website van de gemeente daar bij uitstek het ideale middel voor zijn. Als gemeentebestuur staan we namelijk het dichtst bij onze inwoners. Helaas verwijst de site nu vooral naar ander websites, die van de rijksoverheid of naar de VNOG. Vandaar dat we vanuit Epe Liberaal vragen hebben gesteld over deze informatieverstrekking. Natuurlijk hebben we daarbij de suggestie gegeven dit pro-actief op te gaan pakken.

Een Epenaar die iets wil weten over Corona maatregelen, regels, en lokale steun of initiatieven moet op de site van de gemeente alles kunnen vinden. We mogen on ze inwoners niet van het kastje naar de muur sturen door maar te verwijzen naar andere informatiebronnen.

Voor nu: houd afstand, denk aan elkaar, wees lief.

Deel dit bericht: