Zwijnenkerendraster, afbreken of in orde maken

Zwijnenkerendraster, afbreken of in orde maken

11 mei 2018 1 Door Jan Willem

Het zwijnenkerendraster in Epe werkt niet. Ondanks de vele waarschuwingen vooraf is dit raster toch aangelegd zoals het er nu ligt. De wilde zwijnen verblijven nu aan beide kanten van het raster. Dit geeft aan de kant van het dorp Epe een onveilige situatie met wilde zwijnen die moeilijk terug het bos in kunnen.

PWA hal Epe zwijnenVooral in de wintermaanden van 2017/2018 liepen de wilde zwijnen weer ver het dorp in. Zelfs tot in speeltuinen.

Daarnaast is het raster een obstakel voor MTB’ers en ruiters. Iets wat niet werkt zoals het zou moeten en ook nog eens overlast veroorzaakt moet aangepakt worden.

Epe Liberaal vindt deze onveilig situatie onacceptabel en wil dat hier wat aan gedaan wordt. 

Oplossingen 

Of we breken het raster af en gaan goed bejagen. Zo drukken we de wilde zwijnen terug dieper het bos in en maken de randen van het dorp Epe weer veilig.

Of een andere oplossing, we passen het raster aan. Alle sluizen moeten we dan vervangen voor roosters, het raster verlengen aan de zuidkant en desnoods een gedeelte van het raster op het grondgebied van Heerde aanleggen. Daarbij hebben we natuurlijk wel de instemming van Heerde nodig. De kosten van deze oplossing zullen aanzienlijk zijn. daarnaast komt daar ook nog eens het jaarlijkse onderhoud bij.Raster Epe

Omdat het raster nu MTB’ers en ruiters al in de weg zit. Zal dat bij uitbreiding en meer roosters niet minder worden.

Standpunt

Ons huidige standpunt is dus: het zwijnenkerendraster afbreken en goed bejagen. Hoewel we ons graag laten overtuigen van betere oplossingen. Oplossingen die de kosten reduceren en de veiligheid verhogen.

Deel dit bericht: