Epe wordt steeds groener

Epe wordt steeds groener

2 februari 2019 1 Door Jan Willem

Stap Voor stap maken we Epe steeds groener. De komende jaren zijn er veel plannen te maken en grote stappen te nemen om Epe aan te passen aan een energie neutrale gemeente. Een gemeente waarbij duurzaam gebruik van grondstoffen en energie noodzakelijk is om lekker te kunnen blijven leven, wonen en werken.

Dit gaat niet in een keer, soms met kleine stapjes en soms met grote sprongen. Vorige week heb ik zelf een van die kleine stapjes genomen. Ik heb mijn auto opgeladen in de garage onder de markt in Epe. Sinds kort hebben we daar namelijk oplaadpunten voor elektrische en hybride auto’s.

In combinatie met het gratis parkeren in Epe maakt dat het centrum niet alleen een beetje duurzamer, maar ook weer wat aantrekkelijker voor onze gasten. Gasten die steeds vaker met dergelijke auto’s Epe zullen bezoeken.

Met de aankondiging vanaf 31 maart elke laatste zondag van de maand een koopzondag in Epe te houden, krijgt ook op dat gebied het centrum van Epe een impuls. Modern in zowel openingstijden, voorzieningen en infrastructuur.

Laat dit het begin zijn van veel meer van deze oplaadpunten in onze gemeente, niet alleen voor onze gasten, maar ook voor onze inwoners zonder eigen oprit met oplaadpunt in de wijken. Zo wordt Epe steeds groener.

Deel dit bericht: