Toerisme is er ook voor ons

Toerisme is er ook voor ons

9 mei 2018 0 Door Jan Willem

De toeristische sector is enorm belangrijk in onze gemeente. Velen komen hun vakanties doorbrengen in onze gemeente en dat worden er iedere keer meer.

Recreatie ondernemers moeten we zuinig op zijn. We moeten ze ondersteunen waar nodig en de ruimte geven om te ondernemen. Natuurlijk moeten we daarbij ook rekening houden met juist de kwetsbaarheid van onze omgeving die voor de toerist zo belangrijk is, maar dat is dus ook net zo belangrijk voor de recreatie ondernemer.

Recreatie voorzieningen zijn er ook voor onze eigen inwoners. Voorzieningen die er zonder de toerist niet zouden zijn. Veel horeca en dagrecreatie bestaat dankzij de vele toeristen en is daarmee ook beschikbaar voor Epenaren. Daar mogen we dankbaar voor zijn want dat maakt wonen hier net zo leuk als op vakantie zijn.

Toeristenbelasting moet dan ook volledig terugvloeien in voorzieningen ten behoeve van de toeristische sector, maar de investeringen niet beperken, juist omdat deze sector ook bijdraagt aan het woongenot van de vele eigen inwoners van onze gemeente.

Deel dit bericht: