Ondernemen, alle ruimte

Ondernemen, alle ruimte

9 mei 2018 0 Door Jan Willem

Ondernemers zijn de smeerolie van de economie. Het MKB is de banenmotor van de economie en van wezenlijk belang voor gemeente Epe. Voor ondernemen is ruimte nodig, fysiek, maar ook figuurlijk. Ruimte voor een bedrijfspand, maar ook ruimte binnen de regels om te optimaal te kunnen ondernemen.

Zo min mogelijk regels moeten innovatie en groei mogelijk maken. Daar waar regels nodig zijn moeten ze duidelijk en verklaarbaar zijn. Vergunningen moeten eenvoudig aangevraagd kunnen worden en waar nodig moeten ondernemers daarbij geholpen worden.

Koopzondag

Ook heeft de middenstand het zwaar en behoefte aan koopzondag. Epe Liberaal wil ondernemers die vrijheid geven zelf te beslissen, geen opgelegde dagen, maar ook geen verbod.

Winkelcentra moeten zo aantrekkelijk zijn dat nieuwe winkeliers zich hier willen vestigen. Bedrijventerreinen moeten goed bereikbaar zijn en beschikken over de best mogelijke infrastructuur.

Ondernemingen hebben personeel nodig, daarom is het noodzakelijk te zorgen voor geschikte woningen voor de mensen die in onze gemeente wonen. Dat is goed voor de ondernemers, goed voor de verjonging van onze bevolking en goed voor het milieu omdat mensen niet vanuit een nabije stad zoals Apeldoorn, Deventer, Zwolle of Harderwijk hoeven te komen.

 

Deel dit bericht: