Buitengebied, ruimtegebied

Buitengebied, ruimtegebied

9 mei 2018 0 Door Jan Willem

Epe is een bijzondere gemeente, met vier karakteristieke dorpen en daarbuiten een groot buitengebied. In het buitengebied vinden we buurtschappen, agrarische ondernemers recreatie ondernemers, woonhuizen en uitgestrekte bossen en natuur.

Belangrijk is dat alles in balans blijft, want juist de gebalanceerde combinatie van wonen, werken en recreëren geeft ons buitengebied de enorme aantrekkingskracht die het heeft. 

Er zal voor iedereen ruimte gevonden moeten worden. Ruimte om te ondernemen met respect voor het landschap, ruimte om landgoederen in te richten, ruimte om te wonen. Omdat het buitengebied zo divers is in het belangrijk dit soort besluiten met draagvlak te nemen. De nieuwe omgevingswet gaat ons daarbij helpen, waarbij draagvlak dingen mogelijk moet gaan maken in plaats van regels die zaken tegenhouden.

En niemand is minder waard. Iedereen wil of moet meegaan met ontwikkelingen, of het nu gaat om vernieuwde noodzakelijke manieren van ondernemen zoals voor veel agrariërs geldt of om andere wijzen van wonen zoals de verduurzaming van onze woningen van ons verlangt. Als we elkaar de ruimte geven in het buitengebied om ons te ontwikkelen en te verbeteren, kunnen we elkaar daarnaast het respect geven en rekening met elkaar houden.

Deel dit bericht: