Epe Zuid eindelijk aangepakt.

Epe Zuid eindelijk aangepakt.

17 juli 2018 1 Door Jan Willem

Epe Zuid wordt weer een beetje mooier. En daarmee heel het centrum van Epe. Ook voor de laatste lege locatie in het centrum is nu eindelijk een mooie ontwikkeling gepland. Naast de Brezan gaat een gebouw verrijzen wat de entree naar Epe afmaakt. Van een kale zandvlakte, misbruikt als parkeerplaats, zal weer een volwaardig entree van het centrum gemaakt worden.

Ruimte voor dienstverlenende ondernemers en appartementen. Dit geeft een mooie impuls aan dit stuk van Epe. Er leven wel zorgen dat er teveel parkeerplaatsen verdwijnen, maar achter de Honingpot komen er weer openbare parkeerplaatsen bij. Daarnaast moeten we altijd scherp blijven als het gaat om verbetering van het centrum van Epe en zullen we straks van Epe Liberaal goed gaan monitoren of er geen grote negatieve effecten zitten aan deze mooie nieuwe impuls.

Niet lang meer en deze zandvlakte wordt een mooie entree voor het centrum van Epe

Niet lang meer en deze zandvlakte wordt een mooie entree voor het centrum van Epe

De winkel 8

Het is van belang het centrum aantrekkelijk te houden, hoe meer publiek hoe beter. Mensen komen voor een bezoek aan bijvoorbeeld de fysiotherapeut, maar doen gelijk een boodschap. Daarvoor is jaren geleden gekozen voor de zogenaamde winkel 8. Samen met de ondernemersvereniging is bepaald alle (nieuwe) winkels te centreren in het centrum om zo de aantrekkelijkheid te vergroten en de levendigheid hoog te houden. Deze visie werpt zijn vruchten af en zal ook voor Epe Liberaal het eerste uitgangspunt blijven.

Beleid in Epe is geen wet

Maar misschien in tegenstelling tot anderen is voor Epe Liberaal bestaan bestaand beleid een uitgangspunt. Het is nooit in beton gegoten wetgeving en we moeten altijd rekening houden met goede ideeën die misschien niet passen in onze visie of ons beleid. Ook deze ideeën kunnen namelijk onze doelstellingen waarmaken.

Voor Epe Zuid zijn wensen om de Aldi buiten de winkel 8 te plaatsen om het parkeren voor de Jumbo en overige winkels te verbeteren. Dit lijkt ons een goed verhaal waar wij niet op voorhand tegen zijn. Wij staan er juist zeer positief tegenover, ondanks het feit dat dit tegen het huidige beleid in gaat.

Deel dit bericht: