MTB’ers opgelet

21 juni 2018 0 Door Jan Willem

Elke MTB’er uit onze gemeente zal het herkennen. Achter elke bocht in onze  bossen kan zich een verrassing voordoen. Hetzij een wild zwijn, een geweldig uitzicht of een landschap wat je compleet niet verwacht. Van kale uitgestrekte heidevelden, tot aan bossen van varens die je doen denken aan Jurrassic Park.

Maar elke MTB’er in Epe weet ook dat hij zelf zijn weg moet vinden. Nergens in Epe zijn namelijk MTB routes uitgezet of aangelegd. Voor ons Epenaren is dat geen probleem. Wij weten uiteindelijk wel waar we moeten zijn, maken onze eigen routes, gaan op ontdekkingstocht of gaan met meer ervaren mensen fietsen. Dat gevoel van een nieuw paadje ontdekken of een geweldig uitzicht vinden geeft voldoening. Het maakt dat je elke keer weer op je fiets stapt.

De MTB toerist

Maar dit moois willen we ook graag delen. We laten mensen naar Epe komen vanwege de natuur. We dagen ze uit via de knooppunten te gaan fietsen, of vragen ze hun paard mee nemen om de vele ruiterroutes te verkennen. Maar voor de MTB toerist of dagrecreant die naar Epe gaat wordt het al een stuk lastiger. Er zijn wel routes online te vinden maar welke moet je nou volgen? Daarnaast blijkt dat het zelf maken van een route via OSM (Open street map) vaak leidt tot niet meer bestaande paden.

Wat Epe Liberaal betreft gaan we dit dus oplossen. Laten we zorgen dat ook de MTB toerist of dagrecreant goed bediend wordt. Door te zorgen voor goede MTB routes, uitgezet of aangelegd voorkomen we dat deze toerist verdwaald op ruiterpaden, wandelaars van de sokken rijdt of juiste de mooiste dingen mist. De Eper MTB’ers redden zich wel, zij weten waar ze wel en niet moeten zijn en hoe ze anderen zo min mogelijk tot last moeten zijn.

Tot die tijd helpen wij de toerist graag een handje. Hierbij een route van eigen hand met vele MTB hoogtepunten. En aan de horeca is ook gedacht, want de route start bij Brasserie Floor, gaat langs het Fletcher hotel, De Ossenstal en Uitspanning de Schaapskooi.

Klik op de afbeelding voor een gpx download

Succes en plezier met fietsen!!

Deel dit bericht: