Kiosk en Hertenkamp zijn één

Kiosk en Hertenkamp zijn één

29 september 2018 0 Door Jan Willem

De kiosk aan de Dellenweg en het Hertenkamp zijn één. Historisch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen vormen zij dus een uniek stukje recreatiegebied. Ontspanning voor de zondagmiddag, een centraal punt van vele wandelingen, zowel in de zomer als winter!

Het gekke is echter dat de kiosk en de Hertenkamp niet één zijn op dit moment. De kiosk wordt particulier uitgebaat, terwijl het Hertenkamp betaald wordt door gemeente Epe.

Hert op het Hertenkamp in Epe

Wat al jaren de wens van gemeente Epe is is dat zowel de herten als de kiosk particulier worden uitgebaat. Dat gaat helaas niet zonder het samenvoegen van beiden voor een nieuwe beheerder. Jarenlange procedures en gesprekken zijn gaande geweest om een oplossing te vinden. Nu heeft uiteindelijk de rechter een uitspraak moeten doen om dit plan van de gemeente waar te maken.

Behoud Hertenkamp

Juist om het Hertenkamp te behouden is samenvoeging met de standplaats van de kiosk nodig. Alleen zo kan de toekomstige beheerder ook inkomsten creëren om de herten te kunnen onderhouden. Het is dus absoluut niet de bedoeling een eind te maken aan ijsjes, snoep en drankjes bij de herten in Epe. Het is juist de bedoeling door deze samen te voegen deze unieke locatie te behouden voor alle toekomstige Epenaren en gasten.

Epe liberaal is er alles aan gelegen deze unieke en leuke locatie te behouden voor de toekomst. Samenvoegen van de exploitatie van een kiosk en het beheer van het Hertenkamp zijn wat ons betreft de juiste oplossing. Helaas is dat tot op heden nog niet het geval.

Lees ook hier de reactie van Gemeente Epe

Deel dit bericht: