Coalitie in Epe gaat door

Coalitie in Epe gaat door

1 maart 2021 0 Door Jan Willem

Eper coalitiepartijen herbevestigen samenwerking

Het coalitieakkoord 2018 – 2022 “Sociaal, duurzaam en verbindend”, dat 7 van de 10 gemeenteraadsfracties in 2018 met elkaar vaststelden, wordt deze bestuursperiode onverkort uitgevoerd. Ook het collegeprogramma dat hierop is gebaseerd wordt ongewijzigd voortgezet. Dat hebben Nieuwe Lijn, CDA, SGP/ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, Gemeentebelangen Epe en Epe Liberaal bevestigd, nadat wethouder Robert Scholten van Nieuwe Lijn op 18 februari zijn functie heeft neergelegd.

De partijen en de wethouders zien voldoende aanknopingspunten om de goede samenwerking en de vele werkzaamheden te continueren. Niet alleen bieden het coalitieakkoord en het collegeprogramma hiervoor meer dan voldoende basis, ook de aanpak van de coronacrisis is zeer urgent. Recent heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het beleidskader Herstel- en stimuleringsagenda coronacrisis, waarbij bijna € 5,4 miljoen beschikbaar is om lokale ondersteuning te bieden aan verenigingen, instellingen en ondernemers.

Nieuwe Lijn draagt wethouderskandidaat voor

De partijen en de wethouders menen dat in Epe geen sprake is van een bestuurscrisis. Wel vinden zij dat het noodzakelijk is om met elkaar te spreken over de huidige bestuurscultuur. Dit omdat in de afgelopen periode het aanzien van de gemeente Epe geschaad is door verschillende, vervelende incidenten.

Nieuwe Lijn heeft aangegeven deze week een nieuwe wethouderskandidaat te zullen voordragen, die zo mogelijk op 18 maart door de gemeenteraad kan worden benoemd.


Gezamenlijk staan wij als coalitie partijen achter deze bovenstaande verklaring. Epe Liberaal is van mening dat er veel te doen is en veel is af te maken wat is ingezet als het gaat om de verbetering van onze dorpen, versterking van onze omgeving en vergroting van onze duurzaamheid.

Wel zien wij dat een hele nare, zieke cultuur van besturen is ontstaan binnen de raad. Wat ons betreft verkeert die bestuurscultuur wel degelijk in een crisis, waarbij we elkaar binnen de raad niet meer kunnen vertrouwen coalitie/oppositie op scherp staat en men niet het debat in de raad gebruikt, maar achter iemands rug om het gelijk probeert te behalen.

Deel dit bericht: